Sydhavnsguide

Jeg tilbyder mig som guide til både vandre- og cykelture gennem Sydhavnen, eller Kongens Enghave, som bydelen også hedder.

Hele postnummerområdet 2450 SV, som indeholder mange mindre bydele med hver deres spændende historie og udseende.

En cykeltur eller vandretur, der kommer gennem de fleste af områderne varer mellem 2 til 3 timer, men mindre ture af en times varighed vil også byde på mange gode oplevelser og historier.

Sydhavnen er en af de yngste bydele i Københavns Kommune og har indtil årtusindskiftet været en forsømt “udkantsbydel”. Fra år 2000 er der vokset nye kvarterer op på de gamle havnearealer, som i statistikkerne har ændret bydelen fra det område i Danmark, med den laveste middelindkomst, til at høre i toppen, men der er stadig stor forskel på “den gamle Sydhavn” og “den nye“.

Turene starter i “den gamle del”, som har en spændende historie, der omfatter hele industrisamfundets og arbejderbevægelsens fødsel i 1870erne. Vi kommer igennem Arbejderklassens Hellerup, pjalteproletariats og “de udskammedes” haveforeninger, besøger en af landets første institutioner for “idioter” og Københavns smukkeste Kulturhus. En kemisk losseplads og et vildt naturområde med sjældne og særprægede dyr, Københavns sidste erhvervsfiskerhavn og turen ender i “New Amsterdam”, hvor I kan slutte af med et havnebad.

Jeg har guidet på sådanne ture gennem de sidste 8 år og haft mange tilfredse kunder :

Jeg vil gerne slå et slag for Kaj – Han gav en fænomenal guidet tur med mange små, skæve, sjove, fine historier og indblik i mange dele af SV – Jeg havde inviteret familien med, og det var både et skønt tempo og en rigtig spændende og alsidig tur (også for en lokal!) Nete Vestergaard-Kristensen på facebookgruppen Sydhavnens Bedste Karmagruppe, d.23.5.2021

”Hold da op, hvor var det spændende og hvor vidste han meget” sagde deltagerne efter at have været på byvandring med Kaj rundt i næsten alle hjørner af Sydhavnen.
”.. og så hans store engagement” tilføjede de.
En byvandring med Kaj Jessen kan varmt anbefales.
John Gyllinge
Seniorhøjskolen – AOF Amager
April 2021

Pris for turene forhandler vi om, det afhænger af deltagere og længde.

Skriv til kajj@kalvebod.dk eller ring 31 95 74 37

Jeg arrangerer også handicapvenlige ture